Pregatirea portaltoiului incepe odata cu taierile de primavara . Se aleg coardele de un an de la baza butucului care se taie in cepuri la doi sau trei ochi ,restul butucului se elimina daca acesta mai exista (fig1 si fig2). In cazul in care portaltoiul este „salbatic’’, adica provine din portaltoiul original al vitei, cepurile se musuroiesc ,daca pentru portaltoi folosim coarde provenite din partea nobila in vederea inlocuirii soiului nu mai este necesara musuroirea . Ratiunea acestei acoperiri cu pamant este legata de faptul ca din lastarii „ salbatici’’ care inradacineaza se pot obtine si vite altoite, care se pot rasadi fiind imune la atacul filoxerei.(fig 3) In continuare din lastarii rezultati se pastreaza maxim cinci dintre ei cei mai vigurosi,acestia se plivesc si se paliseaza pe arac sau pe sarmele spalierului(fig 4)
fig.1
fig2
fig 3
fig 4
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: cepage
Mesaj:
cepage
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.