308 poze   68252 vizite
Albume
01 Despre CEPAGE02 Struguri de masa   ANITA   ARGESSIS   AROCINII   AUGUSTA   BAIKONUR   CALINA   CARDINAL   CHASSELAS DORE   ESTHER   KESHA   KIŞ MIŞ LUCISTÂI   KIS-MIS MOLDOVA-SULTANA MOLDOVENESC   LORA   MECITA   MOLDOVA   MUSCAT BLEU   MUSCAT DE AUGUST sau PALATINA   MUSCAT DE HAMBURG   MUSCAT DE POLOSKEI   NAPOCA   NERO   PERLA DE CSABA   PHOENIX   PODAROC ZAPOROJIU   Preobrazhenie-Transformarea   PREZENTABIL   REGINA VIILOR   SIEGER      SUVENIR   SOMESAN   SPLENDID   TRANSILVANIA   VICTORIA03 Struguri pentru vin alb   BIANCA   BLASIUS   FETEASACA REGALA   FETEASCA ALBA   MUSCAT OTTONEL   NEUBURGER   PINOT GRIS   SELENA   SYLVANER   TAMAIOASA ROMANEASCA   TRAMINER ROZ04 Struguri pentru vin rosu   CABERNET SAUVIGNON   DORNFELDER   FETEASCA NEAGRA   MEDINA   MERLOT   PINOT NOIR   REGENT05 Altoirea in verde a vitei de vie   051 PREGATIREA PORTALTOIULUI   052 PREGATIREA ALTOIRII   053 TEHNICA ALTOIRII   054 LEGAREA   055 INGRIJIREA VITELOR ALTOITE   056 PRABUSIREA VITEI ALTOITE06 Album cu pomii altoiti de mine   061 ALTOIRI SUB COAJA   062 ALTOIRI IN LEMN07Retete de mastic pentru altoire   071 Retete mastic cald   072 Retete mastic rece   073 Mod de preparare08 ZDROBITOR DEZBROBONITOR ACTIONAT ELECTRIC09 PLANTAREA VIEI DE VIE   PREGATIREA PENTRU PLANTARE   TEHNICA PLANTARII10 INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN11 DESPRE VIN12 SOLO MINOR 42613 CONDUCEREA VITEI DE VIE IN SISTEM GUYOT14 LISTA SOIURILOR DE VITA DE VIE DISPONIBILE PENTRU TOAMNA 2022

membru din 12 octombrie 2013

VICTORIA

Este un soi de struguri de masă rezultat din încrucișarea soiurilor Cardinal și Afuz Ali. Hibridările s-au efectuat în cadrul I.C.H.V. Bucuresti, de către Victoria Lepădatu. Lucrările de selecție au fost continuate de Gheorghe Condei la Stațiunea de Cercetări Viticole din Drăgășani, soiul fiind omologat în anul 1978. . În prezent, Victoria este răspândit în majoritatea țărilor cultivatoare de soiuri de struguri pentru masă din lume, printre care Italia, Grecia, Turcia, Spania, Africa de Sud, China, Australia si este unul din cele mai cultivate soiuri de masa la nivel mondial.
Soiul Victoria se dezvoltă foarte bine pe terenuri fertile, bine drenate, situate, de regulă, la baza versanților.
Strugurii sunt mari și foarte mari (400-600 g), de formă conică sau cilindro-conică, sunt lacși (rari în boabe), cu boabe ovale, foarte mari (8-10 g), cu pielița aderentă la miez, de culoare galben-verzuie, cu pulpa cărnoasă, crocantă, cu gust plăcut, echilibrat. Maturarea strugurilor este timpurie, la începutul lunii august, în sudul țării, și în cea de-a doua jumătate a lunii august în podgoriile nordice ale României. La maturare, conținutul în zaharuri atinge 150-155 g/l, potrivit prof dr. Adriana Indreaș.
Soiul are o rezistență bună la ger (la temperaturi minime cuprinse între minus 18 și minus 20 grade Celsius), la secetă, dar și la brumele și la înghețurile de primăvară. De asemenea, strugurii sunt rezistenți la transport și la păstrare. Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare, de cca 30 zile.
Datorită numărului și mărimii strugurilor, soiul Victoria se caracterizează printr-o fertilitate bună și printr-o productivitate foarte mare 16-18t/ha
Lastar Victoria
Lastar Victoria
Frunza Victoria
Frunza Victoria
Strugure Victoria
Strugure Victoria
Strugure Victoria.2
Strugure Victoria.2
Strugure Victoria
Strugure Victoria
VICTORIA 2018
VICTORIA 2018

Comentarii album • 3
arhivarul 23 aprilie 2020  
Buna ziua
Stiu ca acest soi are vigoare destul de mare .Cum reusiti sa o tineti jos pe sarme ? Lasati mai multe coarde sau maimulti muguri pe o coarda sa nu creasca foarte inalta ?
Am observat ca daca se taie varfurile bate multi pui de la subsiori care trebuie si ei rariti apoi si nu pre as vrea treaba asta .

Cum ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc.
Raportează
CEPAGE 24 aprilie 2020  
Eu conduc acest soi in sistem Guyot pe tulpina scurta si las in fiecare primavara doua coarde de 10-12 ochi pe care le leg pe sarme.Dupa ce intra in vegetatie conduc coardele printre sarmele de ghidare pana peste nivelul ultimei sarme unde le tai.In general nu curat lastarii (subsiorile) decat cele care ma deranjeaza.Soiul este intradevar viguros si este destul de greu de stapanit.
Raportează
arhivarul 24 aprilie 2020  
Multumesc.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.