Soi de struguri de masa foarte apreciat la noi in tara asa cum o arata si numele la origine a fost cultivat in imprejurimile orasului Hamburg, din Germania a trecut in Anglia (1860) unde vinul produs din acesti struguri era foarte apreciat,fapt care adus la popularizarea soiului. Strugurii sunt mari, ramurosi, cu ramificatiile secundare foarte dezvoltate cu o masa medie de 220-260g . Boabele sunt mari (4-5g), carnoase, crocante, cu gust puternic de muscat si acoperite cu un strat gros de pruina. Perioada de vegetatie mijlocie 165 -170 zile. Are o crestere vegetativa puternica si fertilitate buna. Este sensibil la meiere si margeluire. In anii cu conditii climatice nefavorabile, in timpul infloritului, florile nu leaga si cad in masa, acesta constituind defectul major al soiului Muscat de Hamburg. Rezistente biologice: mijlocie la ger (-18°C)slaba la seceta; foarte sensibil la mana, fainare si putregaiul cenusiu al strugurilor. In zonele de ses este puternic atacat de molii. Muscat de Hamburg are nevoie de multa caldura si insolatie. Pentru asigurarea polenizarii suplimentare, in plantatii se asociaza in sortiment biologic cu soiul Cinsaut: 2 randuri de Muscat Hamburg, 1 rand de Cinsaut cu care se aseamana la struguri. (Personal am constata ca vitele care le am la mine in vie leaga foarte bine chiar daca nu sunt intercalate cu Cisnaut ci cu alte soiuri) Necesita taiere lunga cu 8-10 ochi, forma de conducere recomandata fiind capul inaltat dr. Guyot. Muscat de Hamburg intruneste cele mai inalte insusiri tehnologice, fiind considerat "regele soiurilor de masa". In conditiile ecoclimatice din tara noastra, maturarea strugurilor se realizeaza cu 10-15 zile dupa Chasselas dore (soi de epoca a IV-a). Productiile obtinute sunt mijlocii (10-14 t/ha), din care 60-70 % reprezentand productia marfa. obtinandu-se vinuri usoare de masa.
Nici eu nu am Cisnaut dar polenizeaza foarte bine si celelalte soiuri pe care le am in vie.Nu cred ca este problema de polenizare ,daca nu polenizeaza nu produce nimic,nu cumva este este o problema legata de incarcarea excesiva cu rod. In general la soiurile de masa se recomanda normarea atenta a productiei.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.