Soi de origine austriaca aclimatizat in Transilvania de cultivatorii sasi.Soi de vigoare mijlocie spre mare.Are rezistenta scazuta la ger ( -18...-20*C), sensibilitate la mana, fainare si putergaiul cenusiu.Strugurii sunt de marime mijlocie, cu boabe compacte de culoare galbena verzuie cu miez carnos si suculent.Perioada de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie.Productia medie 11 to/ ha, continutul in zaharuri 210 – 230 g/l, aciditate 4,0 – 4,6 g/l H2SO4.Destinatie: - producerea de vinuri albe de calitate superioara cu denumire de origine si trepte de calitate
In descrierea soiului este indicata o rezistemta de -18...-20 grade Celsius.Noi il avem plantat pe o panta la altitudine de cca. 400m cu expunere sudica nu este ingropat iarna si nu a inghetat niciodata.Mentionez ca ne situam in arealul podgoriei Lechinta granita dintre judetele Mures si Bistrita -Nasaud.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.