Soi de origine franceza introdus in la noi dupa invazia filoxerei de la sfarsitul sec. XIX.Sunt mici spre mijlocii, cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare verde-galbui, acoperita cu pruina densa, pulpa semizemoasa, cu aroma de muscat.Are perioada de vegetatie de165-175 zile,soi cu vigurozitate mijlocie., rezistenta la ger -20;-22*C.Productia de struguri este de 7-14 tone/ha cu acumulare de zahar de 190-210g/l pana la 250-270g/l la supracoacere cand are o aciditate redusa3,3-3,8g/l.Eu il vinific impreuna cu Blasius si rezulta un vin demisec aromat,asta in zona Reghinului.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.