Soi românesc de struguri folosit pentru producerea de vinuri de calitate albe, dulci și aromate. Acest soi cultivat de mai bine de două milenii în spațiul românesc si isepare ca fost adus din zona mediteraniana de colonisti greci in antichitate. Struguri mijlocii ,cu bobul de marime mijlocie, sferic, cu pielita de culoare galben verzui, cu pete ruginii pe partea insorita; pulpa consistenta, cu gust dulce si aroma de muscat..Este soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile) si cerinte ridicate heliotermice. Maturarea se realizeaza la 2-3 saptamani dupa soiul Chasselas dore. Rezistente biologice: este un soi pretentios, sensibil la ger (-18°C -20°C), la seceta sau excesul de umiditate, puternic atacat de boli, moliile strugurilor, viespi. Acumuleaza 200-210 g/l zaharuri, iar prin supramaturare atinge 250-270 g/l si poate depasi usor aceste valori, fara ca aciditatea totala a mustului sa coboare sub 4,5-5 g/l H2SO4. Productiile de struguri sunt mici 5-8 t/ha, dar pot atinge 10-14 t/ha.
Tamaioasa romaneasca lastar
Tamaioasa romaneasca frunza
Strugure Tamaioasa romaneasca
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: cepage
Mesaj:
cepage
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.