308 poze   64698 vizite
Albume
01 Despre CEPAGE02 Struguri de masa   ANITA   ARGESSIS   AROCINII   AUGUSTA   BAIKONUR   CALINA   CARDINAL   CHASSELAS DORE   ESTHER   KESHA   KIŞ MIŞ LUCISTÂI   KIS-MIS MOLDOVA-SULTANA MOLDOVENESC   LORA   MECITA   MOLDOVA   MUSCAT BLEU   MUSCAT DE AUGUST sau PALATINA   MUSCAT DE HAMBURG   MUSCAT DE POLOSKEI   NAPOCA   NERO   PERLA DE CSABA   PHOENIX   PODAROC ZAPOROJIU   Preobrazhenie-Transformarea   PREZENTABIL   REGINA VIILOR   SIEGER      SUVENIR   SOMESAN   SPLENDID   TRANSILVANIA   VICTORIA03 Struguri pentru vin alb   BIANCA   BLASIUS   FETEASACA REGALA   FETEASCA ALBA   MUSCAT OTTONEL   NEUBURGER   PINOT GRIS   SELENA   SYLVANER   TAMAIOASA ROMANEASCA   TRAMINER ROZ04 Struguri pentru vin rosu   CABERNET SAUVIGNON   DORNFELDER   FETEASCA NEAGRA   MEDINA   MERLOT   PINOT NOIR   REGENT05 Altoirea in verde a vitei de vie   051 PREGATIREA PORTALTOIULUI   052 PREGATIREA ALTOIRII   053 TEHNICA ALTOIRII   054 LEGAREA   055 INGRIJIREA VITELOR ALTOITE   056 PRABUSIREA VITEI ALTOITE06 Album cu pomii altoiti de mine   061 ALTOIRI SUB COAJA   062 ALTOIRI IN LEMN07Retete de mastic pentru altoire   071 Retete mastic cald   072 Retete mastic rece   073 Mod de preparare08 ZDROBITOR DEZBROBONITOR ACTIONAT ELECTRIC09 PLANTAREA VIEI DE VIE   PREGATIREA PENTRU PLANTARE   TEHNICA PLANTARII10 INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN11 DESPRE VIN12 SOLO MINOR 42613 CONDUCEREA VITEI DE VIE IN SISTEM GUYOT14 LISTA SOIURILOR DE VITA DE VIE DISPONIBILE PENTRU TOAMNA 2022

membru din 12 octombrie 2013

AUGUSTA

Soiul de struguri Augusta a fost obtinut la Institutul Agronomic N. Balcescu, prin hibridare, de catre prof. M. I. Neagu si lector M. Georgescu, fiind omologat in anul 1984.
Strugurii sunt uniaxiali, conici sau cilindroconici, lacşi, mijlocii spre mari (325-460 g ). Boabele sunt mari (6-8 g), elipsoidal-cilindrice, uneori mai rotunjite, colorate in alb-galbui şi pulpa uşor crocantă. Gustul este franc (nearomat), dar plăcut.
Soiul Augusta dezmugureşte târziu, în a doua jumătate a lunii aprilie şi îşi maturează strugurii începând cu mijlocul lunii august. Are o vigoare mijlocie, o fertilitate bună şi o productivitate Coacerea strugurilor are loc in a doua jumatate a lunii august, soiul incadrandu-se in epoca a doua de maturare. La ger rezistă până la -20°C. Are o rezistenţă mijlocie la mană, făinare şi putregaiul cenuşiu al strugurilor. Este mediu tolerant la secetă.
Se conduce în forme semiînalte şi înalte, iar tipul de tăiere recomandat este Guyot cu cap înălţat.Dă producţii mari şi constante, producţia medie fiind de 15-16 t/ha.
Dupa aproape 10 ani de cand il am in vie sunt foarte multumit de el,are productie constanta,aspect frumos si rezistenta multumitoare !
Augusta1
Augusta1
Augusta2
Augusta2
Augusta lastar
Augusta lastar
Augusta  frunza
Augusta frunza

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.