308 poze   68253 vizite
Albume
01 Despre CEPAGE02 Struguri de masa   ANITA   ARGESSIS   AROCINII   AUGUSTA   BAIKONUR   CALINA   CARDINAL   CHASSELAS DORE   ESTHER   KESHA   KIŞ MIŞ LUCISTÂI   KIS-MIS MOLDOVA-SULTANA MOLDOVENESC   LORA   MECITA   MOLDOVA   MUSCAT BLEU   MUSCAT DE AUGUST sau PALATINA   MUSCAT DE HAMBURG   MUSCAT DE POLOSKEI   NAPOCA   NERO   PERLA DE CSABA   PHOENIX   PODAROC ZAPOROJIU   Preobrazhenie-Transformarea   PREZENTABIL   REGINA VIILOR   SIEGER      SUVENIR   SOMESAN   SPLENDID   TRANSILVANIA   VICTORIA03 Struguri pentru vin alb   BIANCA   BLASIUS   FETEASACA REGALA   FETEASCA ALBA   MUSCAT OTTONEL   NEUBURGER   PINOT GRIS   SELENA   SYLVANER   TAMAIOASA ROMANEASCA   TRAMINER ROZ04 Struguri pentru vin rosu   CABERNET SAUVIGNON   DORNFELDER   FETEASCA NEAGRA   MEDINA   MERLOT   PINOT NOIR   REGENT05 Altoirea in verde a vitei de vie   051 PREGATIREA PORTALTOIULUI   052 PREGATIREA ALTOIRII   053 TEHNICA ALTOIRII   054 LEGAREA   055 INGRIJIREA VITELOR ALTOITE   056 PRABUSIREA VITEI ALTOITE06 Album cu pomii altoiti de mine   061 ALTOIRI SUB COAJA   062 ALTOIRI IN LEMN07Retete de mastic pentru altoire   071 Retete mastic cald   072 Retete mastic rece   073 Mod de preparare08 ZDROBITOR DEZBROBONITOR ACTIONAT ELECTRIC09 PLANTAREA VIEI DE VIE   PREGATIREA PENTRU PLANTARE   TEHNICA PLANTARII10 INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN11 DESPRE VIN12 SOLO MINOR 42613 CONDUCEREA VITEI DE VIE IN SISTEM GUYOT14 LISTA SOIURILOR DE VITA DE VIE DISPONIBILE PENTRU TOAMNA 2022

membru din 12 octombrie 2013

TRANSILVANIA

Soiul ransilvania a fost creat la SCDPP Cluj-Napoca
Strugurii sunt mari ,aspectuosi(600-700g), cilindro-conici, deseori aripati, cu boabele mari ovoidale (7,5-8g) , cu pielita groasa, de culoare negru-violaceu, usor pruinata; pulpa crocanta cu usoara aroma tamaioasa.
Soiul Transilvania are perioada mijlocie de vegetatie ,vigoare mijlocie de crestere .Rezistente biologice: soi cu rezistenta scazuta la ger, rezistenta mijlocie la mana si fainare si la putregaiul cenusiu al strugurilor.
Soiul are perioada de maturare la mijlocul lui septembrie,asigurand o productie de struguri de 22t/ha cu continutul in zaharuri 145 – 160 g/l.
Se recomanda a se cultiva in centrele viticole din Transilvania, Crisana si Maramures , fapt pentru care la noi in zona Reghinului se comporta excelent,
Personal sunt incantat de acest soi !!! :-)) !
Transilvania1
Transilvania1
Transilvania2
Transilvania2
Transilvania lastar
Transilvania lastar
Transilvania frunza
Transilvania frunza

Comentarii album • 7
marinelll 30 aprilie 2017  
Așa i e sensibila la ger cele 10 buc au ieșit ,, şi fondate ,, din iarna, mai ales ca pe același rand am 10 buc prezentabil și 10 muscat bleu care sunt ca la carte, fiind în anul 3 abia aștept strugurii sa se coaca
Raportează
CEPAGE 1 mai 2017  
Nu am inteles ce este cu cele 10 buc ?
Raportează
marinelll 3 mai 2017  
Pe același rand am 10 buc butasi de transilvania plus 10 buc butasi muscat bleu plus prezentabil, avut sa spun ca am văzut diferența între soiuri referitor la rezistenta la ger iarna
Raportează
CEPAGE 3 mai 2017  
Este si mai sensibila la ingheturile hibernale ( vezi descrierea de mai sus) dar si dezmugureste mai tarziu.
Raportează
gabimihai75 7 octombrie 2014  
superb soiul.cred ca transilvania si argessis sunt cele mai reusite soiuri romanesti
Raportează
CEPAGE 8 octombrie 2014  
Da sunt sunt doua soiuri foarte valoroase dar sa stii ca cel mai apreciat la nivel international este soiul Victoria tari ca Africa de sud ,Italia sau Australia au suprafete importante cultivate cu acest soi.
Raportează
loroeda 4 decembrie 2013  
Minunata ocupatie! Felicitari si multumesc pt. vie. Si eu am primit in aceasta toamna de la d-voastra inclusiv acest soi. Asteptam cu interes primavara .
Ar trebui sa vizitati pagina d-nei ildis.sunphoto.ro, are niste soiuri de struguri uriasi altoite de renumitul Marian Mihalcea care nu mai e.
Poate primiti niste butasi pt altoit, ca tot sunteti foarte priceput si generos, si cu timpul puteti ferici si alte persoane cu ceea ce obtineti.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.