308 poze   64195 vizite
Albume
01 Despre CEPAGE02 Struguri de masa   ANITA   ARGESSIS   AROCINII   AUGUSTA   BAIKONUR   CALINA   CARDINAL   CHASSELAS DORE   ESTHER   KESHA   KIŞ MIŞ LUCISTÂI   KIS-MIS MOLDOVA-SULTANA MOLDOVENESC   LORA   MECITA   MOLDOVA   MUSCAT BLEU   MUSCAT DE AUGUST sau PALATINA   MUSCAT DE HAMBURG   MUSCAT DE POLOSKEI   NAPOCA   NERO   PERLA DE CSABA   PHOENIX   PODAROC ZAPOROJIU   Preobrazhenie-Transformarea   PREZENTABIL   REGINA VIILOR   SIEGER      SUVENIR   SOMESAN   SPLENDID   TRANSILVANIA   VICTORIA03 Struguri pentru vin alb   BIANCA   BLASIUS   FETEASACA REGALA   FETEASCA ALBA   MUSCAT OTTONEL   NEUBURGER   PINOT GRIS   SELENA   SYLVANER   TAMAIOASA ROMANEASCA   TRAMINER ROZ04 Struguri pentru vin rosu   CABERNET SAUVIGNON   DORNFELDER   FETEASCA NEAGRA   MEDINA   MERLOT   PINOT NOIR   REGENT05 Altoirea in verde a vitei de vie   051 PREGATIREA PORTALTOIULUI   052 PREGATIREA ALTOIRII   053 TEHNICA ALTOIRII   054 LEGAREA   055 INGRIJIREA VITELOR ALTOITE   056 PRABUSIREA VITEI ALTOITE06 Album cu pomii altoiti de mine   061 ALTOIRI SUB COAJA   062 ALTOIRI IN LEMN07Retete de mastic pentru altoire   071 Retete mastic cald   072 Retete mastic rece   073 Mod de preparare08 ZDROBITOR DEZBROBONITOR ACTIONAT ELECTRIC09 PLANTAREA VIEI DE VIE   PREGATIREA PENTRU PLANTARE   TEHNICA PLANTARII10 INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN11 DESPRE VIN12 SOLO MINOR 42613 CONDUCEREA VITEI DE VIE IN SISTEM GUYOT14 LISTA SOIURILOR DE VITA DE VIE DISPONIBILE PENTRU TOAMNA 2022

membru din 12 octombrie 2013

PREGATIREA PENTRU PLANTARE

Pregatirea vitelor de vie pentru pentru plantare cuprinde doua faze:fasonarea si mocirlirea
Fasonarea se face prin scurtarea cordiţei principale la 2-3 ochi viabili şi a rădăcinilor la 8-10 cm lungime,aşa cum se vede în figura de ma ijos. Celelalte cordiţe si rădăcini, dacă există,se suprimă la fel ca si ciotul de lemn uscat din capatul altoiului.Deasemena dacă sunt rădăcini rănite sau vătămate de ger sau boli acestea se elimina.
ATENTIE! La plantarea de toamnă se fasonează doar rădăcinile urmând ca fasonarea cordiţelor să se facă primavara dupa dezmuşuroire.In acest caz fasonarea se face tot la doi ochi ca si in cazul plantarii de primavara.
Motivul pentru care se recomanda taierea primavara este urmatorul:in corditele plantei sunt acumulate materii nutritive de care aceasta benficiaza pe parcursul iernii.
Urmatoarea operatie este mocirlirea.
Mocirlirea previne uscarea rădăcinilor si permite realizarea unui contact mai strâns între rădăcini şi pământ.Pentru mocirlire se prepara mocirla ( o pastă ) formată din două părţi pamânt galben şi una de balegă proaspată de bovine,diluată cu apă până la consistenţa smântânii.Viţele se introduc în această compoziţie cu rădăcinile şi cam 10 cm din porţiunea de la bază.
ATENTIE ! : Mocirlirea se face imediat inainte de plantare , astfel incat mocirla sa nu se usuce si particulele de sol sa adere la suprafata mocirlita a radacinii
Fasonarea vitei de vie
Fasonarea vitei de vie
Mocirlirea vtei de vie
Mocirlirea vtei de vie

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.