Soi de origine franceza (burgund)este o variatie mugurala a soiului Pinot noir .Noi avem primit de la prietenul nostru Rolf Dexheimer din Germania clona 0053 . Strugurii sunt mici, cilindrici, uneori aripati, boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul este mic sferic, cu pielita groasa, de culoare gri fumuriu, intens pruinata;pulpa zemoasa cu gust specific soiului. Pinot gris este un soi foarte bine adaptat climatului temperat continental. Are perioada scurta de vegetatie (160-165 zile), cerinte moderate fata de temperatura, prezinta vigoare slaba de crestere si cu fertilitate ridicata, peste 85-90% lastari fertili, insa productivitatea ramane scazuta datorita strugurilor mici. Maturarea deplina se realizeaza la circa 2 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-a). Rezistente biologice: foarte rezistent la ger (-22°C -24°C) si la seceta, mijlociu rezistent la mana si fainare, sensibil la putregaiul cenusiu. Tehnologic, soiul Pinot gris este de inalta calitate: matureaza strugurii in a doua parte a lunii septembrie si acumuleaza cantitati mari de zaharuri 210-220 g/l, iar prin supramaturare poate atinge 270-280 g/l, cu o aciditate totala de 4,5-5,5 g/l H2SO4.
Pinot Gris
Pinot Gris lastar
Pinot Gris frunza
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: cepage
Mesaj:
cepage
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.